De som skal lede når du ligger under torva!


 

Hvilke refleksjoner kan vi gjøre oss om generasjonsskiftet i norske selskaper?
Er det på tide å skifte fokus i lederskapsdebatten?

I lang tid har debatten omkring kvinnelige ledere preget debatten i Norge. Er det på tide at fokuset vendes mot de unge? Enten du er en eldre kvinne eller en eldre mann i lederposisjon – det er de unge som skal lede i fremtiden – når du ligger godt plassert under torva.

Fra debatt til dialog
Jeg hadde nylig en gruppe unge ledere samlet til dialog om fremtidens lederskap og vi kikket inn i fremtiden for å komme nærmere utfordringene som fremtidens leder må hente inn fra blindsonen allerede nå for å lykkes og skape bærekraftige resultater.

Å sammenlikne seg er ingen god idé
Som ung leder sammenlikner du deg, bevisst og ubevisst, med dine eldre ledere. Ved å gjøre dette løper du en fatal risiko. Ved å sammenlikne deg med dine eldre ledere risikerer du å gå på veggen. Rett og slett. For godt nok vil aldri være godt nok når du sammenlikner deg med dine eldre ledere. Fenomenet og folkesykdommen ”sammenlikning” er i seg selv fundamentet for ”ikke godt nok” – og det blir ikke bedre av at du kaller det benchmarking!

Fellen som feller unge ledere – og som har hindret ekte effektivitet hos fortidens ledere.
Siden det å sammenlikne seg med andre (dessverre) er et menneskelig trekk, så er det uunngåelig at du på et tidspunkt i livet, eller ved flere anledninger, går i denne fellen, fellen som skaper vaner – tankevaner.

Fellen er å tenke at du og dine eldre ledere har de samme forutsetningene for å lykkes. At du og dine eldre ledere har vokst opp med de samme rammebetingelsene. At du og dine eldre ledere har hatt de samme mulighetene. Dette er en stor tankefelle.

Går du i denne fellen?

La oss se på statistikken. De fleste norske toppledere er eldre menn. <Statistikk slutt>. Enkelt og greit.

Hva unge ledere ikke må glemme og eldre ledere gjør klokt i å huske
Enten du er jente eller gutt, kvinne eller mann – jeg ber deg om ikke å glemme at majoriteten av de menneskene som har bygget vårt land og bygget våre selskaper, enten de var politikere eller forretningsmenn, hadde en stor fordel:

De hentet ikke i barnehagen. De gikk på ski – de trente ikke til renn. De laget ikke middag. De syklet – de fokuserte ikke på ritt. De vasket ikke hus.

De slapp rett og slett unna de fleste av vår tids tidsfeller.

Husk på dette når du neste gang sammenlikner deg med dine eldre ledere – og vær modig nok til å utfordre dem på nettopp dette enkle, men ikke ubetydelige faktum.

Klag mindre – gjør mer
Eldre ledere ber titt og ofte de yngre om å slutte å ”føle så mye” – om å ”slutte å klage”. Vi kunne ikke vært mer enig. Så hva handler det om? Jo, unge ledere – ikke sammenlikne deg – ikke med noen.

Vend speilet mot deg selv, bli nysgjerrig på hvilke rammebetingelser du opererer under, hvilke fordeler du har, som ikke dine eldre ledere har – eller hadde – og spør deg selv – gjør jeg nok ut av det?

45Grader støtter handelskjeder i å holde laserfokus og sikre resultater. Vi skaper økt innsikt og handlekraft hos avgjørende nøkkelpersoner i kjedeleddet, det operative driftapparatet og i utvalgte varehus.

Anders Hov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *